Thursday, June 13, 2013

sijoituksesta

Kerron nyt vähän tarkemmin mun sijoituksesta, eli asuinpaikasta, hostperheestä ja koulusta!

Kuten ekassa postauksessa jo kerroinkin, niin tuun asumaan mun tulevan vaihtovuoden Silveradossa, Californiassa. Silverado on siis noin 2000 asukkaan kaupunki, tai "kylä", miksi sitä nyt haluaakin sitten kutsua. Wikipediassa lukee, että se on ns. incorporated area, eli kunnallishallinnoton alue. (en oikeen tiiä mitä se sitten tarkottaa :D) Silverado sijaitsee Orange Countyn itäosassa ja sieltä on tosi hyvät yhteydet näihin isoihin kaupunkeihin. Se on aika vuoristoista seutua, mikä on ihan kivaa vaihtelua tähän Turun ympäristöön.

Siinä ihan parin kilometrin päässä on lähin näistä suuremmista kaupungeista, Mission Viejo, jossa on 94 000 asukasta. Anaheimiin, jossa on n. 336 000 asukasta, on puolen tunnin automatka. Anahemissa on mm. se alkuperäinen Disneyland! Los Angelesiinkin on vaan tunnin matka, joka on niin siistiä, koska oon unelmoinu jo kauan pääsystä sinne.

Puolen tunnin ajomatkan päässä on myös lähimmät merenrannat, kuten Laguna Beach ja Newport Beach. Oon ihan innoissani siitä, että siellä on niin hyvät mahdollisuudet päästä suht nopeesti tosi hyville rannoille meren ääreen koska rakastan rannalla oloa yli kaiken!

Silveradosta ei löytyny kauheesti mitään hyvää kuvamatskua, niin laitan nyt enemmänki tosta lähiympäristöstä kuvia!

Tästä saa vähän paremmin selville tota sijaintia, ja toi A on siis mun tuleva koti!
Mission Viejo
Mission Viejossa on tommonen järvi, jossa on vissiin parikin hiekkarantaa!
Ja siellä on tietty myös ostareita ♥
Laguna Beach
Anaheim + Disneyland
Sitten vähän hostperheestä! Mun tulevaan perheeseen kuuluu tosiaan 43-vuotiaat hostvanhemmat, 12-vuotias veli ja 13-vuotias sisko. Ja sitten ne kaks koiraa kanssa!
Tää hostdad on vice president myyntihommissa (oisko joku varajohtaja siis?) ja mom kirjottelee artikkeleita johonkin paikalliseen lehteen sekä pitää blogia, jos oikein oon nyt ymmärtänyt.
Nää kaikki on tosi urheilullisia; dad tykkää koripallosta ja vuoristopyöräilystä, mom juoksemisesta, poika myös juoksemisesta ja vuoristopyöräilystä ja tyttö harrastaa kilpatanssia. Oon niiiin ilonen että sain perheen, joka tykkää urheilla, koska pidän itekkin siitä paljon! :) Hostmom on lisäks kiinnostunut erityisesti sosiaalisesta mediasta ja green livingistä (vihreästä elämisestä? :D) Nää elää siis tosi terveellisesti ja ekologisesti, joka on kanssa ihan huippujuttu!
Kirkossa he käyvät melko harvoin, satunnaisesti. Tää on ihan hyvä juttu, sillä en itsekään oo mikään kirkossa kävijä. Olis silti kiva kokea jenkkien tapa käydä kirkossa, sillä se poikkeaa kuulemma paljon suomalaisesta ja vaikuttaa mielenkiintoselta. 
Perheellä ei oo myöskään aikasempaa kokemusta hostperheenä olemisesta, joten tää tulee olemaan uus juttu meille kaikille.
Mitä nyt oon jutellut momin kanssa ja katellut näitten kaikkien Facebook- ja Instagram- kuvia, niin he vaikuttavat kaikki supermukavilta ja uskon että sopeudun hyvin perheeseen!

Heidän koti kuuluu 65 kodin "asuntoalueeseen" ja mitä nyt oon katellut Googlesta, niin se naapurusto vaikuttaa tosi kivalta ympäristöltä. Itse koti on kuvien perusteella ihan sairaan hieno ja se on siis kaksikerroksinen omakotitalo. Sieltä löytyy kans uima-allas ja jacuzzi, mikä on ihan täydellistä!
Mul on siellä alakerrassa oma huone, johon kuuluu myös ikioma kylppäri, jeeee! Ja kunnon jenkkisänky löytyy myös ♥

Oon niin niin onnellinen tästä perheestä ja sijoituksesta yleensäkin, enkä oo vieläkään sisäistänyt näiden neljän kuukauden aikana kunnolla sitä, kuinka just mulle voi käydä näin hyvä tuuri. Luultavasti sisäistän sen vasta sitten kun oon ollut hetken aikaa siellä toisella puolella maapalloa, tai tuskin silloinkaan! :D

Kuvia perheestä ja talosta saatte sitten kun pääsen sinne perille reilun 2 kk päästä. :)

Lopuksi vielä kerron vähän tulevasta koulustani. Koulun nimi on Trabuco Hills High School ja siellä tosiaan on n. 3400 oppilasta, eli ei ole mikään pikkukoulu. Se sijaitsee Mission Viejossa, 5 minuutin ajomatkan päässä kodista. Siellä on tosi paljon kaikkia erilaisia aktiviteetteja ja mahdollisuuksia harrastaa eri urheilulajeja. Luultavasti pyrin johonkin koulun cheerleading-joukkueista, sillä tarkoituksena olisi jatkaa sitä vaihtovuoteni aikana!
Tää koulun suuruus kyl tulee olemaan varmaan pienoinen shokki kun oon tottunut siihen mun muutaman sadan oppilaan lukioon ja nyt meen muutaman tuhannen oppilaan kouluun... No ainakin tulee olemaan paljon ihmisiä joihin saan tutustua!!
Ja ainiin, sain mun aluevalvojalta vahvistuksen täs vähän aikaa sitten, että tuun olemaan senior! Oon huippuinnoissani siitä, sillä saan kokea luultavasti graduationin, senior promit ja kaikki muut seniorjutut.
Oon muutenkin tosi innoissani tästä koulusta, oon aina halunnu kokea millaista oikeesti on highschool-meininki ja nyt pääsen vihdoin kokeilemaan sitä iha omakohtaisesti!
Tänään sain muuten viisumihaastattelun tarkan kellonajan, eli mulla on se silloin perjantaina 28.6 klo. 13! Onko muilla samoihin aikoihin? :)

Hain myös konsulaattiin vietävän kirjatun kirjeen ja kirjekuoren postista ja siihen ne postimerkit. Huomenna olisi sitten tarkoitus heti aamusta ruveta väsäämään sitä viisumihakemusta isäpuolen kanssa! Wuhuuu....

Mukavaa viikonloppua kaikille!! :)

14 comments:

 1. Heei! ihanaa et alotit kirjottaa blogia, tuun todellakin seuraamaan tätä sun vaihtarivuoden ajan!:) mulla ois pari kysymystä, mutta sun ei kyllä oo pakko vastata niihin jos et halua:D mutta siis millon päätit että haluat lähtee vaihtoon? ja miten porukkas suhtautu siihen? ja hait kai tuota exploriuksen kautta, joten paljonko kustannuksia tuli suunnilleen? no tossa noit oli, kiitos jos vastaat!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Oii tosi kiva että tuut seuraamaan!:) Ja tietty voin vastata :D Teen myöhemmin tässä varmaan kysymyspostauksen mut vastaan näihin jo nyt :)
   Jo ala-asteella kun sisko mietti lähtöä kielimatkalle, niin sain tietää samalla vaihdosta, ja sillon tiesin jo et haluun lähteä vanhempana maailmalle. Oisko ollut vuonna 2010 kun aloin lukemaan ja seuraamaan yhtä vaihtoblogia Jenkeistä ekaa kertaa. Olin ihan innoissani, kun sain tietää paremmin vaihtariudesta ja selailin innoissani kaikkia vaihtariasioita netistä. Samoihin aikoihin sanoin myös äitille että mähän lähen vaihtoon kun oon päässy lukion ykköseltä pois. Sitten nyt viime alkusyksystä puhuin mun vanhempien kanssa asiasta ja heillä ei ollut oikeestaan mitään sitä vastaan, et tosi hyvin otti asian!:) Äiti vähän oli tietty huolissaan et uskaltaaks se päästää mut vaihtoon mut se nyt kuuluu varmaan asiaan :D
   Ja joo hain Exploriuksen kautta! Expollahan on se ohjelmahinta 7250 €, mut siihen päälle tulee kaikki viisumi- ja vakuutusmaksut ja kaikkia pienempiä maksuja kuten viisumikuvat yms. Mulle hankittiin myös uus passi, joten siihenkin meni rahaa. Ja täs tulee vielä kaikenlaisia "pikkuostoksia" ennen matkaa, kuten matkalaukku ja luultavasti uus kännykkä :) Mut kyl täs siis paljon kustannuksia tulee ennen kun ees pääsee sinne!
   Toivottavasti tos oli tarpeeks hyvät vastaukset ja kiitos kun kysyit!:)

   Delete
  2. ei vitsi vähän ihanaa et sun toive nyt toteutuu!:) ja kiitti kun vastasit, tää antaa mulle nyt toivoo ja rohkeutta ihan oikeesti puhua porukoille mahollisesta vaihtoon lähöstä! (:

   Delete
  3. joo todellakin kannattaa mennä puhumaa, et tuu menettämää siinä yhtään mitään!! :) ja uskon et sun vanhemmat ottaa asian kans hyvin vastaa, kunhan vaa perustelet hyvin miks haluut lähtee :D

   Delete
 2. Miten pääsit exploriuksella Kaliforniaan? Maksoitko siitä sit jotain extraa tai jotain? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä oon täs itekki ihmetellyt :D En maksanu mitään extraa, enkä tehnyt osavaltiovalintaa, joten kaikki oli vaan hurjan hyvästä tuurista kiinni!

   Delete
 3. Lopetan kohta sun blogin seuraamisen, koska kuolen kateuteen! D:miten noin täydellinen perhe ees voi olla olemassa?

  ReplyDelete
 4. Mulla on se viisumihaastattelu samana päivänä 13:35! :-)

  ReplyDelete
 5. Sun sijoitus ja hostperhe vaikuttaa tosi ihanalta ! Oon tosi iloinen mun sijoituksesta, mut välillä oon melkein vähän kade niille jotka pääsi Californiaan haha. Pääsen siellä kuitenkin käymään, joten oon kyllä enemmän ku tyytyväinen ! :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! :) Mut Utah on varmasti ihan sairaan hieno paikka kanssa! Ja kuin kivaa et pääset käymää kuiteski Californiassa :D

   Delete
 6. Kivalta kuulostaa sun sijotukset? Pääsitkö niinku tuonne ihan kaikista vaihtoehdoista vai oliko sulla se aluevalintana? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo pääsin tonne kaikista vaihtohdoista, mul ei oikeestaa ollu ees mahdollisuutta tehä aluevalintaa! :)

   Delete