Sunday, June 30, 2013

Powerpark ja viisumihaastattelu

Heissan! Tää viikko on menny tosi nopeesti, varmaan kun on ollu koko ajan jotain tekemistä. Olin iskän perheen kanssa Powerparkissa Pohjanmaalla tiistaista torstaihin ja sitten perjantaina mul oliki se viisumihaastattelu Helsingissä Yhdysvaltain konsulaatissa.

Lähettiin perjantaina iskän kanssa Helsinkiin aamulla ja sitten olin reilu tunnin verran yksin kiertelemässä ympäri keskustaa kaupoissa ennen haastattelua. Löysin yllättävän hyvin perille konsulaatin vieressä olevaan kahvilaan, jossa meiän piti muiden vaihtareiden kanssa odotella omaa haastattelua. Meiät jaettiin kolmeen ryhmään ja pääsin tosi nopeesti haastatteluun, eikä tarvinnut odotella turhan kauaa. Alaovella sanottiin omat nimet ja päästiin sitten sisälle, josta jatkettiin matkaa hissillä ylös, jossa haastattelu oli. Ennen haastatteluun pääsyä menin turvatarkastuksesta läpi, jonka jälkeen mut ohjattiin odotushuoneeseen odottamaan omaa vuoroa, Pian ekalla tiskillä oleva suomalainen mies pyys mua tuomaan kaikki tarvittavat paperit sinne ja vietyäni ne jäin taas odottelemaan hetkeksi odotushuoneeseen varsinaista haastattelua. Sitten toisella tiskillä multa otettiin sormenjäljet ja englantia puhuva nainen kyseli niitä näitä. Kysymykset oli tosi helppoja, mm. miksi hain vaihtariksi, kuinka monta vuotta oon käynyt lukiota ja mitä mun vanhemmat tekee työkseen. Se nainen oli tosi mukava ja ystävällinen, se vastas suunnillee jokasen mun vastauksen jälkee et "wonderful" :D Lopulta se sanos et kaikki näyttäis olevan kunnossa ja että viisumi tulee postissa parin viikon kuluessa. Haastattelu kesti ehkä mun kohdalla 1-2 min ja oli tosi helppo, eikä sitä ois tarvinnu yhtään jännittää. Vinkiksi vaan muillekin ketkä sinne on menossa!! :)
Haastattelun jälkeen menin vielä hetkeksi kiertelemään kauppoja ja sitten iskä tulikin jo hakemaan ja lähdettiin kotia kohti! 

Hei muuten, jos teille tulee mieleen jotain hyviä postausideoita, niin ehdotelkaa ihmeessä, koitan sitten toteutella niitä tässä pian!

En ottanu Helsinki-reissulta yhtään kuvia, niin laitan niitä nyt vaan tuolta Powerparkin matkasta :)Hauskaa sunnuntai-iltaa kaikille! :)

6 comments:

 1. Kivalta vaikuttaa tää sun blogis, jään lukemaan :)! Hauska sattuma ku molemmat menos jenkkeihi exploriuksen kaut ja vastaanottavana järjestönä cetusa + molempie nimi on Elina Karoliina :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon! :) Ja oho mitä ihmettä mikä sattuma!! :D

   Delete
 2. Esitikkö aluetoivetta kun pääset kaliforniaan?:)

  ReplyDelete
 3. heii selailin sun blogias ja oi että sun perhe-ja sijoitustiedot vaikuttaa siisteiltä! Oon itekki kans menossa Exploriuksen kanssa ja vastaanottavana järjestönä on kans CETUSA :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Nii vaikuttaa, en ois voinu parempaa sijotusta toivoa :) Ja kuin kiva et säkin oot lähössä!! :D

   Delete