Friday, February 14, 2014

Happy Valentine's Day ♥


Maailman ihaninta ystävänpäivää kaikille! ♥ Mun ystävänpäivä on alkanut ihastellessa kaikkien ihania Wanhojentanssikuvia, ja pakko myöntää että parit kyyneleetki tirahti kun näki kaikkia ystävät siellä Suomessa niin kauniisti laittautuneina. Ja tietty se vähän paljon harmittaa ettei voi itse olla siellä tanssimassa nyt. No mut ens vuonna sitten! Toivottvasti kaikilla on ollut ihana ystävänpäivä ja Wanhat ja pitäkää kivaa risteilyllä ne ketkä sinne menee! :)

Paljon haleja sinne missä olettekin ja viettäkää kiva loppupäivä/ilta! ♥

2 comments:

 1. Hei sun blogi vaikuttaa tosi kivalta ! :) Kävin äsken tuolla exploriuksen sivuilla kun oon ite haaveillu tosta vaihtoonlähöstä mut kaikki on ollu kauheen kalliita :D Huomasin että tää explorius oli tosi halpa! Jotain 7000? Pitikö tohon maksaa vielä jotain päälle kun toi on noin halpa? Ja onks ollu jotain ongelmia vai onko kaikki sujunu ihan hyvin? :) Suosittelisitko sä tän kautta lähtemistä? Ja maksoitko sä siitä toiveesta? Jos maksoit niin kuinka paljon :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi sori et kesti näin kauan vastata! Mut voi kiitos tosi paljon!! :)

   Ja toi hinta on vähän noussut viime vuodesta, lukuvuodelle 2014-2015 Jenkkeihin näyttäis perushinta olevan nyt 7950 €, joka näyttää kyllä halvemmalta kun vertaa muihin järjestöihin, esim. AFS:ällä ohjelmamaksu on 9490 € Jenkkeihin tänä vuonna. Mut tohon Expon hintaan ei kuulu kaikkia juttuja mitä AFS:än hintaan taas kuuluu, kuten sairaus- ja tapaturmavakuus ja viisumi. Noista tulee tohon päälle vielä reippaasti hintaa Exploriuksella ennen lähtöä. Vakuutus makso muistaakseni 725 € ja sitten viisumi+sellanen sevis-maksu oli yhteensä reilu 250 €. Sit mun piti kans hankkii viisumiin passikuva ja tohon konsulaattiin piti ostaa kirjattu kirje+postimerkkejä reilu 7 euron edestä.

   Rahaa meni myös kaikkiin rokotuksiin, koska koulut täällä vaatii tiettyjä rokotuksia mitä suurin osa suomalaisista ei tarvitse/ei oo saanut. Tän lisäks mun piti hankkii uus passi ja siihenki meni rahaa. Kaiken kaikkiaan ennen lähtöö jouduttiin maksamaan vähän päälle 9000 €, mut toisaalta mul oli se perusmaksu vaan 7250 €, tänä vuonna se on kalliimpi.
   Ja tossa oli vasta maksut Suomen päässä, täällä sitten pitää tietty olla käyttörahaa noin 250 €/kk (suositus) Että ei tä vuosi kyllä halpa oo, mut on tää vuosi kyllä kaiken sen rahan arvosta mun mielestä! :)

   Ja mul ei oo ollut järjestön kans oikeestaan mitään ongelmia, hakupakettia täytellessä vaan tuli jonkun verran papereita takaisin joita piti uusiksi täytellä. Mutta ei mitään merkittävää onneks! Ja täällä päässä menee tosi hyvin ja kaikki on sujunut mainiosti :) Suosittelen todellakin Expon kautta lähtemistä, mul ei oikeestaan oo mitään pahaa sanottavaa! Toivoisin vaan et ois enemmän vaihtaritapaamisia, kuten afsällä, mut se on enemmänkin vastaanottavan järjestön vika kuin Exploriuksen.
   Ja mä en tehnyt minkäänlaista toivetta, pääsin vaan ihan mahdottoman hyvällä tuurilla tänne unelmapaikkaan!

   Kiitos kun kysyit ja toivottavasti pystyin auttamaan ees vähän :)

   Delete